• Medzinárodný deň mlieka
          • Medzinárodný deň mlieka

          • Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie (IDF). Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Cieľom je poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

            Firma Lunys, ktorá pre nás už druhý školský rok zabezpečuje školské ovocie a školské mlieko, pripravila v rámci Medzinárodného dňa mlieka drobnosť pre každého žiaka našej školy. Ďakujeme za darčeky a zároveň aj za všetky chutné a hlavne zdravé dobroty, ktoré sme od nich doteraz dostali.

        • Zocháči na Donovaloch
          • Zocháči na Donovaloch

          • Prvý májový týždeň sme si my, Zocháči  z 3. a 4. ročníka, užili krásny pobyt  v Škole v prírode na Donovaloch. Chata Javorina bola pre nás miestom, kde sme  sa v rôznych aktivitách dozvedeli nové a zaujímavé fakty o Anglicku, Mexiku a Taliansku. S veľkou chuťou sme ochutnali  aj typické jedlá týchto krajín.

            Na vychádzkach sme pozorovali okolitú  prírodu, poznávali jarné kvety a rôzne druhy listnatých a ihličnatých stromov. Taktiež sme  spoznávali Donovaly a okolie, zlepšovali sme si svoju kondíciu, vytrvalosť a pevnú vôľu. Pekným zážitkom bol pre nás výlet kabínkovou lanovkou na Novú hoľu, kde sme sa pokochali výhľadom na okolité vrchy a krásnu prírodu.

            Celý pobyt bol úžasný. Vďaka pani Aničke Čekanovej, šikovným animátorom a kamarátom z bratislavskej ZŠ sme zažili týždeň nabitý novými poznatkami, nezabudnuteľnými zážitkami a kamarátstvami. 

            Žiaci 3. a 4. ročníka

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Zakúpením tohto jarného  kvietku dobrovoľnou čiastkou každý vyjadril spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Finančná zbierka sa vracia verejnosti späť vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti.

            Deň narcisov je jediná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa konal  už po 26- krát. Ulice mesta Revúca sa 28.apríla2022  zaplavili dobrovoľníkmi - žiakmi aj zo ZŠ Ivana Branislava Zocha so  žltými narcismi a každý, kto si ich pripol  na svoj odev,  vyjadril  podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov- Dňa narcisov každý  pomohol získať  finančné prostriedky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku. V tomto roku sa nám podarilo vyzbierať sumu 736,07€. Naše deti sú hrdé na to, že môžu pomôcť ľuďom, ktorí to ozaj potrebujú. Táto zbierka prebieha na našej škole každoročne a už teraz sa chystáme na ďalší ročník zbierky Deň narcisov.

            Mgr. Pirochová