• OLEJKO
          • OLEJKO

          • V mesiaci november sa nám podarilo odštartovať projekt Olejko , ktorý chráni prírodu v našom okolí i v našej škole. Splnili sme všetky podmienky úspešného začiatku projektu a jeho realizácie, no a reakcia vyhlasovateľa projektu firmy ESPIK Group s.r.o. nedala na seba dlho čakať.

            Spolu s vianočným prianím nám napísali:

            Všimli sme si, že ste na sociálnej sieti FB dali krásnu aktivitu s deťmi z Vašej školy k téme nášho projektu "Olejko chráni prírodu." 

            Veľmi príjemne ste nás týmto počinom prekvapili. Krásne ste ukázali ako sa to dá robiť, ak niekto svoju prácu robí s láskou a venuje sa deťom. Chápe, ako im priblížiť a ukázať danú problematiku, aby sa im to dostalo do povedomia. Sú školy, ktoré len umiestnili nádobu do priestorov školy a náš šofér po týždňoch zberu našiel prázdnu nádobu, pretože o zbere oleja žiaci nevedeli. Radi by sme toto Vaše video prezdieľali na našej stránke ak s tým súhlasíte :-)

            Nech ukážeme ako sa to robí :-) 

             

            Veľmi nás potešilo toto ocenenie našej práce a dodalo nám ešte viac síl a energie do ďalších aktivít s našimi žiakmi.

        • Zocháči „Deti deťom“
          • Zocháči „Deti deťom“

          • Vianoce pomaly klopú na dvere a vianočný čas v nás prebúdza naše najlepšie vlastnosti a predsavzatia. Pre každého z nás je niečím magickým a tajomným, otvárajú sa nám srdcia a opäť máme k sebe vo vzájomných vzťahoch o niečo bližšie. Cítime a uvedomujeme si silu priateľstva, lásky, úcty a obetavosti. Preto sme sa aj my ZOCHÁČI, v tomto predvianočnom čase rozhodli obdarovať niekoho neznámeho. Tým „neznámym“ sú kamaráti v detskom domove v Tornali. Milé balíčky, ktoré kúpili alebo vyrobili naše deti so svojimi rodinami sme odovzdali deťom. Deťom, ktoré možno nemajú toľko lásky, porozumenia, Zocháči vyčarili radosť a vianočnú náladu. Deti boli nesmierne vďačné, ich milý úsmev na tvári i rozžiarené oči prezrádzali spokojnosť. Úprimné bolo ich potešenie, ale aj veľké obdarované srdce. Nič krajšie si nevieme predstaviť, ako spokojné a šťastné deti. Veríme, že sme mohli kúsok šťastia venovať a tým vyčariť úsmev neznámemu kamarátovi.

            „Vianoce nie sú časom, ani obdobím, ale stavom mysle. Šírenie pokoja, dobra a množstvo vďaky, sú tým skutočným duchom Vianoc.“ – Calvin Coolidge.

             

            Bc. I. Sviežená

        •  Potešili sme seniorov v predvianočnom čase
          • Potešili sme seniorov v predvianočnom čase

          • Včera 20.12.2023 sme boli potešiť v predvianočnom čase aj našich seniorov v Zariadení opatrovateľskej služby Cilka. Milé úsmevy a potlesk od našich starkých dostali žiačky z 8.A triedy za vianočný tanec a žiaci zo 6. A triedy zahrali čertovsky dobrý príbeh o anjeloch a čertoch. Prajeme našim seniorom veľa zdravia, šťastia a božského požehnania.

            Zvončeky už zvonia a ihličie vonia, svetlo sviečok mihotavé, Vianoce k nám prišli práve. Preto sviatky krásne majte, v pohode ich prežívajte.

            Bc. I. Sviežená

        • Vianočné príbehy
          • Vianočné príbehy

          • My, Zocháči, veľmi radi čítame a každý rok v predvianočnom období realizujeme projekt „ZIMNÉ VEČERY S KNIHOU“. Preto sme aj tento rok zavítali v tomto predvianočnom čase medzi škôlkarov. Našim cieľom je povzbudiť rodičov k spoločnému hlasnému čítaniu rozprávok deťom. Deti, ktorým sa číta nahlas sú skvelými poslucháčmi a neskôr aj čitateľmi. Za každých 15 minút hlasného čítania si dieťa vyfarbí jedno očíslované políčko z obrázka. Odmenou je hotový obrázok, ale najmä dobrý pocit zo spoločne strávených okamihov v kruhu rodiny.

        • Vianočný stolnotenisový turnaj
          • Vianočný stolnotenisový turnaj

          • V dňoch 12.12.2023 a 13.12.2023 sa v priestoroch našej školy uskutočnil Vianočný stolnotenisový turnaj žiakov a žiačok ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Vianočná výzdoba v škole nám už pripomínala blížiace sa Vianoce, no našich hráčov to nezmiatlo a plne sa sústredili na všetky zápasy. Každý zo zúčastnených chcel vyhrať, trofej ale čakala  len na tých najlepších. Zápasy sa hrali systémom každý s každým, na 2 víťazné sety, podľa pravidiel stolného tenisu.

            Po urputných bojoch sa v kategórii žiakov na prvom mieste umiestnil žiak VIII. A triedy Ján Zubák, na druhom mieste žiak VII. A triedy Juraj Zubák a na treťom mieste skončil žiak VI. A triedy Leo Takáč. V kategórii žiačok sa na prvom mieste umiestnila Martinka Kožejová z IX. A triedy, na druhom mieste skončila Miriam Kovaľská z IX. A triedy a na treťom mieste skončila žiačka VII. A triedy Mia Ďurišková..

            Víťazom aj všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

                                            

            Mgr. M. Pirochová

        • Čo je červená stužka?
          • Čo je červená stužka?

          • Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s vírusom HIV. Je značkou pre upevňovanie povedomia o AIDS medzi ľuďmi. Počas celého roka ju majú nosiť ľudia, aby vyjadrili svoju podporu ľuďom, ktorí žijú s vírusom a aby si uctili pamiatku tých, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli. Počas 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS, si ľudia z celého sveta pripínajú červenú stužku. Hovoria tým „zaujímam sa o tému AIDS,“ „venujem sa vzdelávaniu, aby sa vírus nešíril.“ Červená stužka tu je aj pre tých, ktorí hovoria „pomáham ľuďom, ktorí žijú s HIV.“ Ako vidieť, dôvodov je veľa. Červená stužka s nami ostáva počas celého roka, aby sme nezabudli na jej odkazy a posolstvá.

            Žiaci  ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2023/2024 zúčastnili a aktívne podieľali na 17. ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky - kampane boja proti AIDS.

                    V našej škole sme s pomocou nášho vedenia RNDr. E. Holéczy Vidovej – riaditeľky školy, Mgr. Zuzany Jakubejovej – zástup. riad. školy, pani učiteľky Mgr. Martiny Pirochovej - zodpovednej osoby pre ŽŠR v našej škole, Mgr. Jitky Kneslovej - školskej psychologičky a Mgr. M. Hudačekovej – zdravotníckej pracovníčky zorganizovali besedu o duševnom zdraví pre žiakov našej školy; odbornú prednášku pre žiakov 8. a 9. ročníka na tému HIV/AIDS, prostredníctvom ktorej sa žiaci  oboznámili  s vírusom HIV, spôsobmi prenosu, liečby a prevencie; žiaci druhého stupňa si vlastnoručne vyrábali červené stužky, vytvorili plagáty, projekty a prezentácie na tému Červené stužky; ôsmaci a deviataci si prezreli krátky dokument „Príbehy anjelov,“ cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS; žiaci II. stupňa zviditeľnili 1. december – Svetový deň boja proti AIDS - vytvorením „živej“  červenej stužky.

                    Celkovo sa na týchto aktivitách venovaných boju proti AIDS zúčastnilo 123 žiakov našej školy, 10 pedagogických a nepedagogických zamestnancov školy.

             

            Ďakujeme za podporu.                               

            Mgr. M. Pirochová