• Valentín 14.2.
          • Valentín 14.2.

          • Deň svätého Valentína lásky čas on pripomína.

            Srdiečko maj otvorené, pre cit lásky je stvorené.

            Lásku daruj každý deň, možno splníš iným sen.

            Valentín, Svätý Valentín... . Každý z nás potrebuje k životu prejavy lásky a priateľstva v podobe bozkov či objatí alebo pohladení, ktoré v každom z nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity. Prečo teda aspoň jeden deň v roku neprežívať lásku ešte intenzívnejšie?

            14.-teho februára sme si v našej škole pripomenuli meno Valentín. Je to sviatok všetkých zamilovaných. Slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta. Legenda tvrdí, že svätý Valentín bol kňaz žijúci v Ríme v 3. storočí a aj napriek zákazu zasnuboval a sobášil zaľúbené páry.

            V tento deň sa rozdávali „Valentínky“ aj v našej škole. Žiačky siedmeho a ôsmeho ročníka spolu s p. učiteľkami M. Hrivnákovou a M. Pirochovou ich vyrobili pre všetkých pánov učiteľov a pedagogických asistentov našej školy, ktoré im ráno porozdávali. Piataci sa s p. učiteľkou Špaldovou pustili do výroby nádherných srdiečok, na ktoré potrebovali len trochu látky, vatu, niť a ihlu a pár šikovných rúk. Nazaháľali ani žiaci v školskom klube, ktorí pod vedením p. vychovávateľky D. Fandákovej tvorili srdiečka a zaľúbené valentínske pozdravy pre svojich obľúbených učiteľov a najbližších, ktorým sa takto chceli poďakovať za všetko, čo pre nich robia a znamenajú. Na chodbách a v triedach sa tvorili krásne nástenky. S nápadom valentínskej fotky prišla p. asistentka I. Sviežená, a tak si každý z tohto dňa mohol zachovať spomienku a zážitok so svojimi spolužiakmi a učiteľmi na VALENTÍNSKY DEŇ.

            Valentínsky sviatok nám ponúka príležitosť povedať našim blízkym, že ich máme radi. Láska je najkrajší, najnežnejší a zároveň najvášnivejší ľudský cit. Preto majme naše srdiečka otvorené nielen v tento deň, ale po celý rok.

            Mgr. M. Pirochová

        • Zochov Šaliansky Maťko
          • Zochov Šaliansky Maťko

          • Dňa 30. 01. 2024 sa v knižnici našej školy uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Šikovné žiačky a šikovní žiaci prednášali zaujímavé povesti, ktoré si vybrali a pripravili spolu s pani učiteľkami slovenského jazyka a literatúry.

            V 2. kategórii (žiaci IV. a V. ročníka) získal 3. miesto Jakub Hurta zo IV. A triedy, 2. miestu sa potešil Alex Siman zo IV. A triedy a víťazom sa stal Michal Barčiš z V. A triedy. V 3. kategórii (žiaci VI. a VII. ročníka) získal 2. miesto Martin Prč zo VII.A triedy a víťazstvo si „vyprednášala“ Dominika Jakubejová zo VII.A triedy.

            Porotu súťaže tvorila pani učiteľka Janka Palašová a pani učiteľka Zuzana Kunštárová.

            Všetkým súťažiacim patrí pochvala a víťazom blahoželáme k úspechu.

            Mgr. Zuzana Kunštárová

        • "Vysnívaný vynález sa stáva skutočnosťou"
          • "Vysnívaný vynález sa stáva skutočnosťou"

          • Mesiac február začali žiaci IV. A triedy z našej školy jedným obohacujúcim stretnutím. Začiatkom školského roka sa totižto zapojili do zaujímavého projektu MyMachine, ktorý je realizovaný prostredníctvom Karpatskej nadácie.  Ide o vzdelávací projekt rozvíjajúci tvorivé myslenie na konci ktorého sa vysnívaný vynález detí stane realitou. Deti – vynálezcovia a zapojení mladí ľudia sa v ňom učia pracovať v tímoch, komunikovať navzájom, rešpektovať sa i kriticky myslieť. Spomínané stretnutie vynálezcov sa uskutočnilo na Technickej univerzite vo Zvolene. S vysokoškolákmi naši žiaci prebrali detaily ich vynálezu tak, aby následne mohli na jeho vyhotovení začať pracovať žiaci SOŠ v Revúcej. Tiež si vyskúšali rôzne atraktívne aktivity zo sveta virtuálnej reality. Po tomto „pracovnom“ stretnutí sme naše kroky nasmerovali aj za históriou, a to na Zvolenský zámok. Tento deň bol plný zážitkov, ktoré nás opäť posunuli ďalej..... Ďalej kráčať, snívať, nevzdávať sa a nachádzať v sebe chuť meniť svet okolo seba.

        •  OK v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ (17.1.2024)
          • OK v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ (17.1.2024)

          • 17. januára 2024 sa uskutočnili Majstrovstvá okresu v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ. V telocvični GMK Revúca sa zišlo 16 žiakov a žiačok zo 4 prihlásených škôl. Naša škola obsadila krásne 2. miesto. Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy Sofii Meriačovej, Laure Hrivnákovej, Matejovi Marčákovi a Jánovi Ševčíkovi.