• 10 000 PRE ZDRAVIE
          • 10 000 PRE ZDRAVIE

          • 19.9.2023 sme v našej škole odštartovali Európsky týždeň mobility, ktorý sme ukončili v piatok  22.9. zaujímavými aktivitami. Tohtoročné heslo sa nieslo v zmysle „zapoj pohyb a chôdzu do svojich všedných dní“. Jednotlivci súťažili v troch kategóriách: žiaci I. stupňa, žiaci II. stupňa a zamestnanci školy. Úlohou súťažiacich bolo každý deň urobiť denne aspoň 10 000 krokov. Pri žiakoch I. stupňa bol stanovený limit 5000 krokov. Na ich rátanie bolo možné využiť mobilné aplikácie Google Fit, Počítadlo krokov - Krokomer, Huawei Zdravie, Zdravie, Garmin Connect, Suunto, Polar, Coros, Zepp Life.

            Po každom dni súťažiaci urobili screenschot počtu prejdených krokov v mobilnej aplikácii.

            Prvé miesto za I. stupeň si zaslúžil Marko Húsenica z 4.A triedy, II. stupeň si riadne odkrokoval Ján Zubák z 8.A triedy, za učiteľov zvíťazil Peter Bábeľa. Všetci zúčastnení si posledný deň v piatok na druhej vyučovacej hodine zasúťažili v rôznych dopravných disciplínach a pohybových disciplínach v našej telocvični. Ukázali vedomosti, bystrosť, rýchlosť, vnímavosť. Do kampane, ktorá inšpiruje, motivuje, propaguje realizované aktivity a nové výzvy v prospech udržateľnej mobility sa dobrovoľne každoročne zapája čoraz viac našich Zocháčov, z čoho sa naozaj veľmi tešíme. 

            Mgr. I. Špaldová     

        • Prečo kreslíme bielou pastelkou?
          • Prečo kreslíme bielou pastelkou?

          • Mnohým ľuďom pripadá kreslenie bielou pastelkou nezmyselné – takúto kresbu predsa nikto nevidí! Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska však  dokazuje, že aj ona zmysel má. Ide totiž o myslenú kresbu, do ktorej sa zapája stále viac a viac tých, ktorým nie je život nevidiacich a slabozrakých ľahostajný. Aj tento rok tak mohol  každý z nás chytiť bielu pastelku a do celkového obrazu prispieť pár ťahmi. 

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá dáva NÁDEJ ĽUĎOM a zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Dvadsiaty druhý september bol hlavným zbierkovým dňom Bielej pastelky. Aj žiaci, učitelia a pracovníci ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej dobrovoľne prispievali do pokladničky na podporu ľudí s ťažkým osudom. Okrem zbierania finančných príspevkov šírili naši dobrovoľníci informácie o živote nevidiacich.

             

            Ďakujeme za podporu. Mgr. Pirochová

             

             

        • Cvičenie v prírode II.stupeň
          • Cvičenie v prírode II.stupeň

          • Dňa 13.09.2023 sa žiaci, učitelia II. stupňa ZŠ I. B. Zocha v Revúcej zúčastnili Cvičenia v prírode. Počasie nám vyšlo na „jednotku“. Na túre nás jesenné slniečko krásne hrialo. Žiaci aktivitami v prírode dosahujú takú úroveň nadobudnutých vedomostí a zručností, ktoré im umožnia aktívne a bezpečne sa pohybovať a táboriť vo voľnej prírode a zároveň vytvoria predpoklady pre uplatnenie tejto aktivity v ich ďalšom živote. Vedia sa orientovať v prírode podľa turistických značiek, mapy, buzoly, ale aj prírodných úkazov. Absolvujú súvislý presun v teréne. Vedia opísať a vysvetliť základné pravidlá správania sa v prírodnom prostredí smerujúce k jeho ochrane. Poznávajú historické a kultúrne pamiatky v okolí svojho bydliska a regiónu. Vedia poskytnúť adekvátnu prvú pomoc. Poznajú pravidlá cestnej premávky pre chodcov a cyklistov.

            V úvode triedne pani učiteľky a pán učiteľ oboznámili žiakov v triedach o pravidlách bezpečnosti a správania sa v prírode; ako sa aktívne a bezpečne pohybovať a táboriť vo voľnej prírode. Po kontrole počtov všetkých prítomných sa uskutočnil presun na miesto určenia- smer Mokrá Lúka, počas ktorého mali žiaci za úloha sledovať činnosti ľudí, ktorých cestou stretli; pomenovať ulice, ktorými sa išlo; vysvetliť, ako sa má chodiť po chodníku, ako po ceste, ako prechádzať cez cestu; sledovať rastliny a živočíchy, ktoré cestou vidia. Na mieste určenia triedy vyplnili pracovný list; rozvíjali poznatky o poskytovaní prvej pomoci a z environmentálnej oblasti. Po zvládnutí všetkých úloh nasledovalo vyhodnotenie a ukončenie celej akcie spojenej s presunom do školy. Bojové slnečné podmienky sme všetci veľmi dobre zvládli a plní nových zážitkov a dostatočne vyčerpaní sme išli domov.

            Mgr. Pirochová

        • Cvičenie v prírode
          • Cvičenie v prírode

          • Dňa 13.9.2023 sa naši žiaci prvého stupňa vydali na turistickú vychádzku k sedlu Hlaviny. Počasie nám prialo a užili sme si pekný slnečný deň. Pri presune na určené miesto deti správne dodržiavali pravidlá cestnej premávky. V prírode spoznávali a určovali rastliny a živočíchy. Zopakovali si ako sa správať v prírode a prečo je pre človeka dôležité prírodu chrániť. Po príjemných chvíľach strávených v tieni stromov úspešne zvládli aj cestu späť na školský dvor, kde bola turistika vyhodnotená ako vydarená akcia.

            Mgr. J. Palašová

             

        • Štartujeme Európsky týždeň mobility
          • Štartujeme Európsky týždeň mobility

          • 10 000 PRE ZDRAVIE

            https://forms.gle/CGMSZ5Lk6uwQNoxU6

            Zapoj pohyb a chôdzu do svojich všedných dní.

            Jednotlivci súťažia v troch kategóriách: žiaci I. stupňa, žiaci II. stupňa a zamestnanci školy.

            Súťaž prebieha v termíne od 19. do 21. septembra 2023.

            Úlohou súťažiacich je každý deň urobiť denne aspoň 10 000 krokov. Pri žiakoch I. stupňa je stanovený limit 5000 krokov. Na ich rátanie je možné využiť iba mobilné aplikácie Google Fit, Počítadlo krokov - Krokomer, Huawei Zdravie, Zdravie, Garmin Connect, Suunto, Polar, Coros, Zepp Life.

            Po každom dni je potrebné urobiť screenschot počtu prejdených krokov v mobilnej aplikácii, pričom viditeľný musí byť dátum merania krokov aj počet krokov, screenschoty nesmú byť nijak upravované.