• Noc u „ ZOCHÁČOV“
          • Noc u „ ZOCHÁČOV“

          • Na známosť sa všetkým dáva,

            že naša škola opäť raz večer brány otvára.

            Stretli sme sa malí i veľkí,

            zabaviť sa prišli aj odvážne učiteľky.

            V podvečer novembra šestnásteho,

            dozerali na hladký priebeh aktivít každého.

            Noc bola plná hier a prekvapení,

            každý účastník bol zapojený.

            A keď nadišiel čas lúčenia sa,

            na nejednom líčku slza skotúľala sa.

            Nocou sa niesla radosť v nás,

            v budúcom roku stretneme sa opäť zas.

             

                 Všetko sa to začalo vo štvrtok 16. 11. 2023 o 18:00 hod. Tí, ktorí mali chuť prežiť noc v škole, si priniesli spacáky, karimatky, nafukovačky a dobrú náladu. Najprv si žiaci so svojimi učiteľmi upravili triedy na „spálne“, potom nasledovala poriadna večera a hybaj na súťaže. Tento ročník pripravili súťaže opäť naši najstarší deviataci, ktorým prišli na pomoc aj bývalí žiaci našej školy. Všetci, ktorí sa hier zúčastnili, sa na nich poriadne vybláznili. V nočnej škole sa žiaci rozutekali po tmavých chodbách a premiestňovali sa z triedy do triedy za bodmi týchto stanovíšť: Mlsné jazýčky; Počuješ ma?; Kelímkový hrad; Popoluška; Kráľu, kráľu, daj vojačka;  Zhoď ma, ak to zvládneš; Traf sa a  Hádaj podľa zvuku .

            Zo žiakov prvého stupňa sa najviac darilo žiakom IV. A triedy, ktorí si vybojovali prvé miesto, na druhom mieste skončili žiaci II. A triedy a na treťom mieste boli žiaci I. A triedy. Zo žiakov druhého stupňa sa na prvom mieste umiestnili žiaci V. A triedy, druhí boli usilovní siedmaci a na treťom mieste to bola trieda VIII. A. Gratulácie však patria všetkým, lebo všetci boli úžasní. Neskôr, po vyhodnotení súťaží, nasledovalo tajuplné hľadanie pokladu v útrobách školy. Žiaci boli aj tento rok úspešní, našli ho naši šikovní šiestaci. Zhruba od polnoci prebiehali športové turnaje v telocvični: vybíjaná, futbal, basketbal, volejbal a stolný tenis. Postupne sa deťúrence vytrácali do svojich „spální“ a tí najvytrvalejší vydržali do pol tretej rána. Potom nasledovala pre všetkých večierka a kľud vydržal do rána 06:00 hod., kedy v školskom rozhlase zaznel budíček. Čakalo nás balenie a upratanie tried, tá časť programu, ktorá deti baví najmenej, lebo chcú ešte raz prežiť noc plnú aktivít v škole. Všetci si ráno prevzali od svojich triednych „CERTIFIKÁTY“ za noc strávenú v škole, ktoré ako každý rok pripravila naša skvelá pani riaditeľka. Noc strávená v škole má medzi našimi žiakmi veľký úspech, o čom svedčí aj fakt, že každý rok sa jej zúčastnia aj naši bývalí žiaci.

            Všetci žiaci a učitelia, ktorí to v nočnej škole vydržali, sú ráno víťazmi a patrí im poďakovanie a hlavne rodičom, nielen tým, ktorí s nami noc prežili, ale aj tým, ktorí nám svoje deti na noc zverili. Sme radi, že v našej škole máme takéto akcie, a že si ich dokážu pripraviť aj naši usilovní žiaci. Tento ročník nočnej školy zorganizovala Žiacka školská rada v spolupráci s vedením školy, učiteľmi a pedagogickými zamestnancami školy, za čo im v mene celej školy ĎAKUJEME.

             

            Mgr. M. Pirochová

             

        • iBOBOR
          • iBOBOR

          • Zocháči súťažili v medzinárodnej informatickej súťaži. iBobor je medzinárodná informatická súťaž, ktorá od roku 2004 prebieha postupne v čoraz väčšom množstve krajín. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie a algoritmické myslenie u všetkých žiakov. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. Na našej škole máme 11 žiakov, ktorí získali titul úspešného riešiteľa.

             

            Naši úspešní riešitelia v tomto školskom roku v jednotlivých kategóriách :

            kategória Drobec :

            Martin Beňo

             

            kategória Bobrík :

            Šimon Sokol, Alžbeta Sokolová, Andrea Alexandra Baraniková

             

            kategória Benjamín :

            Dominika Jakubejová, Juraj Jáchimec, Nela Simanová, Martin Prč

             

            kategória Kadet :

            Kristína Radnótyová, Marek Brindzák, Dominik Ďurian

             

            Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

            Mgr. D. Poliaková

        •  Maškariál u nás v škole
          • Maškariál u nás v škole

          • Užili sme si veľa zábavy

            Učiť sa v maske? Nič nové pre Zocháčov. Vo štvrtok 26.10. sme v našej škole zažili zaujímavý deň. Žiaci i učitelia prišli do školy v maskách. Počas troch hodín boli pripravené aktivity, ktoré zvládli naši žiaci s prehľadom vďaka výbornej triednej spolupráci. Veríme, že všetci sme si zábavu naplno užili a čoskoro zažijeme ďalšie zábavné dopoludnie.

        •  Mesiac úcty k starším
          • Mesiac úcty k starším

          • Tak ako končí leto a začína jeseň, prichádza staroba nenápadne a pomaly. Mesiac október by mal byť pre nás všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí.

            V piatok 27.10.2023 naši žiaci zavítali do Zariadenia opatrovateľskej služby Cilka v našom meste. Pripravili si pre nich krátky program, kde menší žiaci zarecitovali básničky a rozprávku Mrázik im zase zahrali ôsmaci. Veríme, že sme našim starkým vyčarili úsmev na tvári a už teraz sa tešíme na predvianočný čas.