• Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Dvadsiatyštvrtý september bol hlavným zbierkovým dňom Bielej pastelky. Aj žiaci, učitelia a pracovníci ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej dobrovoľne prispievali do pokladničky na podporu ľudí s ťažkým osudom. Okrem zbierania finančných príspevkov šírili naši dobrovoľníci informácie o živote nevidiacich.

            Ďakujeme za podporu.

            Mgr. M. Pirochová

        • Začiatok školského roka 2021/2022
          • Začiatok školského roka 2021/2022

          • Milí Zocháči,

            Školský rok sa už nezadržateľne priblížil, a tak vám prinášame niekoľko užitočných informácií.

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 bude vo štvrtok 2.septembra 2021 o 8,00 hod. na školskom dvore iba za účasti žiakov. Naši noví prváčikovia môžu prísť v doprovode svojich rodičov. Po slávnostnom úvode sa stretnete v triedach so svojimi triednymi učiteľmi a o 9,00 hod. si pôjdete ešte posledný krát takto skoro oddýchnuť domov.

            V piatok 3.9.2021 budeme mať tradičné úvodné hodiny zamerané na bezpečnosť, školský poriadok, triedne pravidlá a podobne. Vyučovanie bude trvať do 11,20 hod.

            Od pondelka 6.9.2021 sa budeme učiť podľa riadneho rozvrhu, ktorý vám rozdajú vaši triedni učitelia.

            Obedy v tomto školskom roku už nebudú zadarmo pre všetkých žiakov – rodičia, ktorí nie sú v hmotnej núdzi, resp. si uplatňujú daňový bonus na dieťa, si za stravu pre svoje dieťa budú platiť – sumy za stravu sú uvedené na prihláške, ktorú dieťa dostane vo štvrtok.

            Školský klub detí (ŠKD) privíta žiakov 1.-5.ročníka, otvorený bude denne v čase od 6,30 – 16,00 hod. Triedni učitelia dajú prípadným záujemcom prihlášky.

            V tomto školskom roku nie je potrebné sa testovať, pri nástupe do školy budú rodičia odovzdávať tlačivo o bezpríznakovosti, ktoré je dostupné aj cez EduPage. Prosíme preto rodičov, ktorí majú možnosť zadať dané tlačivo elektronicky (Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti – platí od 1.9.2021), aby tak urobili pred začatím školského roka, ušetríme naše lesy. Toto tlačivo budete odovzdávať triednemu učiteľovi pri každom chýbaní 3 a viac kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov).

            Ostatné dôležité informácie sa dozviete od triednych učiteľov.

            Tešíme sa na vás a prajeme nám všetkým úspešný a snáď bezproblémový školský rok :-)

        • Koniec školského roka 2020/2021
          • Koniec školského roka 2020/2021

          • Počas tohto školského roka sme prechádzali búrkou, búrkou zvláštneho vyučovania. Mnohí sme boli možno zmietaní, ale ustáli sme to. Či to bolo pod pevným stromom, alebo pod krehkým dáždnikom...sme tu. A určite nás mnoho búrok ešte čaká, a preto nech vás poteší, že po každej búrke vyjde slnko.

            Slávnostné oceňovanie sme otvorili odovzdaním nášho najvyššieho ocenenia - Cenou školy. Tešíme sa, že takýmto významným ocenením môžeme odmeniť žiaka, ktorý sa svojím prospechom, vzorným plnením úloh počas dištančného vzdelávania, reprezentáciou školy v športe, ale aj v súťažiach zručnosti a odborných vedomostí podieľal na šírení dobrého mena našej školy a na jej propagácii v meste Revúca. Pedagogická rada na svojom zasadnutí, ktoré sa konalo 24. júna 2021 rozhodla, že Cenu školy získava Matej Sviežený.

            Významným ocenením našej školy je aj ocenenie Osobnosť školy.

            Držiteľom sa stáva žiak, ktorý vo svojom konaní a správaní:

            a. vie rozpoznať, usmerňovať a vyjadrovať svoje city;

            b. chápe druhú osobu, toleruje jej názory, vie sa vcítiť do jej situácie;

            c. robí pre druhého niečo dobré bez toho, aby očakával protislužbu.

            Ocenenie Osobnosť školy pozostáva z troch stupňov.

            I. stupeň ocenenia Osobnosť školy získava Samuel Meriač a Šimon Sokol z 2. A triedy, Stela Simanová z 3. A triedy, Alžbeta Elizeušová a Nela Olekšáková z 5. A triedy, Jakub Alberty, Dominik Ďurian, Martina Kožejová, Alex Šaffa a Samuel Topor zo 6. A triedy a Marek Oravec z 8. A triedy.

            II. stupňa ocenenia Osobnosť školy, získava Leonard Alberty, Daniela Andrášiková, Veronika Laciaková, Eliška Vajdová a Daniela Vaššová z 3. A triedy, Jakub Balko, Lukáš Ganaj, Marek Hrivnák, Emma Murková a Emma Zlatnická zo 7. A triedy, Martin Ševčík a Adam Vaľko zo 7. B triedy a Kristína Molčanová, Veronika Murková a Šimon Siman z 8. A triedy.

            III. stupňom ocenenia Osobnosť školy je červená stužka a medaila Osobnosť školy, ktoré navrhuje hlasovaním pedagogická rada. Ocenenie získava Dominik Haľach, Dominika Jakubejová, Juraj Jáchimec a Sofia Petiová zo 4. A triedy a najvyšší stupeň ocenenia Osobnosť školy nám uzavrú naši deviataci: Adam Brodák, Daniela Drábová, Simona Haľachová, Tamara Hozová a Sarah Kvetková.

            Veľkú radosť nám urobili aj žiaci, ktorým sme sa dnes rozhodli udeliť špeciálne ocenenie: Jurajovi Jáchimcovi, Laure Hrivnákovej, Nele Olekšákovej, Marekovi Brindzákovi, Kristíne Tkáčikovej, Janovi Theodorovi Benešovi, Tomášovi Olekšákovi, Lukášovi Ganajovi, Marekovi Hrivnákovi, Damiánovi Pribilincovi, Veronike Murkovej, Lenke Repákovej a Simone Haľachovej. Títo žiaci sa aj počas náročného dištančného obdobia zapojili do vedomostných olympiád a v okresných kolách sa umiestnili na víťazných pozíciách. Ich snahu sme odmenili diplomom, ale aj finančne.

            Všetkým oceneným a pochváleným blahoželáme.

        • Indiánsky týždeň v ŠKD
          • Indiánsky týždeň v ŠKD

          • Od 21. do 25.6.2021 sme s deťmi v ŠKD mali doslova indiánsky týždeň. V spoločných rozhovoroch v kruhu sme sa o praobyvateľoch Ameriky dozvedeli veľa zaujímavého. Indiáni v Amerike začali pestovať rôzne druhy plodín, čím položili základ poľnohospodárstva. Používali znakovú reč. Vyrobili pohyblivú loďku z brezovej kôry, určenú pre dvoch mužov, ktorá sa stala predchodkyňou kanoistiky. Indiáni vymysleli jazdu na tobogane /boboch/, a vynašli aj snehové topánky agimag, v ktorých môžeme vidieť zárodok vzniku lyží. Indiáni mali dlhé vlasy a prekrásne čelenky. Pierka na čelenke znázorňovali ich chrabrosť, odvahu a šikovnosť. Bývali v stanoch wigwamoch, alebo týpí, ktoré bolo pokryté kožou z bizóna. Každý kmeň mal svoj totem, ktorý ich ochraňoval.

            S deťmi sme si vyrobili a namaľovali náš triedny totem, ktorý dával na nás celý týždeň pozor. Deti pracovali v skupinách, kde starší pomáhali mladším – prvákom. Každý si vyrobil svoju čelenku a vyzdobil ju farebným perím za svoje vedomosti, šikovnosť a zručnosti. Hrdo sme svoje čelenky počas celého týždňa nosili na hlavách. V skupinách sme počítali indiánske príklady, zhotovili jednoduchý hudobný nástroj, indiánsky stan. Deťom sa najviac páčil lapač snov. Podľa starej indiánskej legendy predstavuje talizman pre pokojný spánok. Spoločne sme sa naučili čítať zvieracie stopy, pretože indiáni boli aj dobrí stopári. Posledný deň mal asi najväčší úspech, deti si mohli vyskúšať ako sa strieľa z luku. Zábavný bol aj hod tomahawkom a jazda na divokom mustangovi. Takouto zábavnou formou plnou tvorenia a zábavy sme ukončili školský rok v našom školskom klube detí a spoločne sa tešíme na prázdninové dobrodružstvá.

             

            Mgr. Ľ. Klimentová

        • Divadlo očami detí 2021
          • Divadlo očami detí 2021

          • Gratulujeme deťom z ŠKD: Radke, Romanovi a Markovi za 1. miesto v II. kategórii regionálnej výtvarnej súťaži Divadlo očami detí, do ktorej sa zapojili so svojim 3D výtvorom – spoločne vyrobili obrovského žraloka. Blahoželáme aj Lili z V.A triedy, ktorá získala 1.  miesto v III. kategórii v tej istej výtvarnej súťaži za rozprávkového draka.

            Deti z ŠKD sa zúčastnili aj súťaže o najväčší narcis, ktorá bola organizovaná počas Dňa narcisov, získali diplom. Blahoželáme!

            Mgr. Ľ. Klimentová

        • Vzdelávanie u Zocháčov po „Korone“
          • Vzdelávanie u Zocháčov po „Korone“

          • Pandémia a dištančné vzdelávanie priniesli našim žiakom aj niečo pozitívne - získali ďalšie zručnosti v práci so vzdelávacími portálmi a na matematike a angličtine aj po návrate do školy píšu domáce úlohy a previerky v prostredí EduPage. A keďže dištančné vyučovanie nezvládli všetci rovnako, žiaci pracujú rôznym tempom a s rôznym stupňom vedomostí, učitelia na hodinách (nielen) matematiky môžu vďaka projektu „Zocháči pomáhajú svojim žiakom“ od Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis využiť tablety, na ktorých si časť žiakov opakuje prebraté učivo samostatne.

            Šiestaci sa zoznamujú s Micro:bitmi, ktoré škola získala vďaka vzdelávaciemu programu ENTER spoločnosti Slovak Telekom a už na prvých hodinách sa s nimi veľmi skamarátili. 

            Mgr. Andrea Repáková

             

        • Zocháčski  Matematickí klokani úspešní.
          • Zocháčski  Matematickí klokani úspešní.

          • Ďalšia matematická súťaž, ktorá má na Slovensku veľký úspech, sa tohto roku konala v online prostredí. Žiaci rozdelení do kategórií podľa ročníkov mali v určenom časovom limite vyriešiť čo najviac matematickým úloh zameraných na logické myslenie. Špecifikom tejto súťaže je, že za nesprávnu odpoveď sa odrátavajú body, preto je veľmi dôležitá taktika a odhad miery risku.

            V každom ročníku súťaží približne 1 400 - 2 000 žiakov z celého Slovenska. Našu školu reprezentovalo desať „Klokanov“, z ktorých sa až štyria prebojovali do štvrtiny najlepších umiestnení v rámci Slovenska. Najlepšie sa umiestnil štvrták Juraj Jáchimec, ktorý so ziskom plného počtu bodov obsadil spolu s ďalšími päťdesiatimi deviatimi žiakmi z celej SR krásne prvé miesto – títo žiaci boli lepší ako 99,41% súťažiacich vo svojej kategórii. Výborne si počínala aj Lenka Repáková, ktorá spomedzi cca 1 400 ôsmakov vybojovala 52.-67. miesto a počínala si tak lepšie ako 95,05% jej rovesníkov. Úspešnými riešiteľmi Matematického klokana sa stali aj Viliam Jakubčo (V. A) a JanTheodore Beneš (VI. B).

            Ďakujeme našim matematickým hlavičkám za peknú reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.

             

            Mgr. Andrea Repáková

             

        • Matematické hlavičky
          • Matematické hlavičky

          • Ani dištančná forma vzdelávania neodradila zocháčske matematické hlavičky od riešenia matematických súťaží.

            V priebehu marca a apríla prebehli okresné kolá oboch najvýznamnejších slovenských matematických súťaží.

            Kým v Pytagoriáde ide o to byť „smart“ – hodnotia sa len odpovede a prideľujú sa body za ušetrený čas riešenia, v Matematickej olympiáde ide aj o slovné vysvetlenie a zdôvodnenie riešenia.

            V Pytagoriáde sa okresného kola zúčastnilo celkom 19 žiakov 3. – 8. ročníka, z ktorých až 12 získalo status úspešného riešiteľa. Na medailových pozíciách sa umiestnili:

            Lenka Repáková (2. miesto, kategória P8)

            JanTheodore Beneš a Kristína Tkáčiková (2.-3. miesto, kategória P6)

            Juraj Jáchimec (3. miesto, kategória P4)

             

            Okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z6 – Z8 riešilo 10 žiakov,

            z toho až 6 žiakov získalo status úspešného riešiteľa. Medailové pozície získali:

            Tomáš Olekšák (2. miesto, kategória Z6)

            Lenka Repáková (2. miesto, kategória Z8)

            Lukáš Ganaj, Marek Hrivnák (3. miesto, kategória Z7)

             

            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme im za reprezentáciu školy.

             

            Mgr. Andrea Repáková

        • Prihláška do 1. ročníka ZŠ
          • Prihláška do 1. ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia,

            ďakujeme, že ste si pre svoje dieťa vybrali našu základnú školu. Keďže sa zápis kvôli pandémii nemôže vykonať za prítomnosti detí, máte možnosť vyplniť prihlášku do našej základnej školy dvoma spôsobmi:

            1.elektronicky - prihlášku vyplníte kliknutím na Elektronickú prihlášku, ktorá bude dostupná v termíne od 13.apríla do 23.apríla 2021, prihlášku nebude nutné vytlačiť ani priniesť podpísanú do školy,

            2.papierovo - vyzdvihnite si prihlášku na vrátnici našej školy, vyplňte ju doma alebo v škole za pomoci asistentov a odovzdajte opäť na vrátnicu školy, najneskôr do 23.apríla 2021.

             

            Prosíme, aby ste vyplnili všetky údaje. Pokiaľ má Vaše dieťa zdravotné znevýhodnenie alebo existujú iné závažné okolnosti, s ktorými chcete oboznámiť budúcu triednu učiteľku Vášho dieťaťa, uveďte to, prosím, v časti Poznámka. Ďakujeme.

            Ak žiadate pre svoje dieťa odklad povinnej školskej dochádzky, okrem vyplnenej prihlášky je potrebné predložiť aj žiadosť o odklad a odporúčanie detského lekára, resp. CPPPaP. V prípade potreby sa na nás môžete obrátiť mailom na skola@zsibzochare.edu.sk alebo telefonicky na čísle 058/4881088.

            Tešíme sa na stretnutie a spoluprácu s Vami :)

        • Ako po Veľkej noci?
          • Ako po Veľkej noci?

          • Milí rodičia,

            na základe rozhodnutia pandemickej komisie neprebehne otváranie škôl hneď po Veľkej noci, nakoľko sa komisia a odborníci obávajú extrémneho zhoršenia situácie počas Veľkonočného obdobia. V týždni po Veľkej noci by podľa predbežných informácií malo zostať v platnosti rozhodnutie ministra tak, ako doteraz (druhý stupeň pokračuje dištančne). V závislosti od zvládnutia veľkonočného voľna sa budú v ďalšom týždni prijímať opatrenia, o ktorých vás hneď budeme informovať.

            Veľkonočné prázdniny sú v termíne od 1.-6.apríla 2021. Nástup do školy je v stredu 7.apríla 2021.

            Prajeme vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov v úzkom kruhu rodiny, ktoré síce opäť budú iné ako tradične, ale bezpečnosť a zdravie sú momentálne prvoradé. Veríme, že sa už čoskoro uvidíme :)

        • 2% dane
          • 2% dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            - skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            - skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to, ktorý je umiestnený na https://zsibzochare.edupage.org/percenta2/

            Ďakujeme za Vašu podporu

        • Opäť v školských laviciach
          • Opäť v školských laviciach

          • Opäť sa otvorili brány našej školy a na chodbách a v triedach bolo počuť detský krik :) V pondelok využilo 61% žiakov a ich rodičov možnosť, že sa v škole po takmer troch mesiacoch obnovilo prezenčné vyučovanie. Triedy sa naplnili, deti s úsmevom skrytým za rúškom privítali pani učiteľky, ktoré konečne videli naživo. Veríme, že situácia aj v ďalších rodinách sa skoro zlepší, aby sa naše počty ešte zvýšili a aby všetky deti dostali možnosť plnohodnotne sa vzdelávať spolu so svojimi spolužiakmi.

            Prajeme vám veľa chuti do učenia, veľa radosti zo stretnutia so spolužiakmi, ale nezabudnime byť všetci aj naďalej zodpovední a opatrní, aby sme spolu mohli ostať v škole až do konca júna.

            A naši drahí druhostupniari, ktorých sme reálne nevideli už od októbra, s nádejou a očakávaním dúfame, že po Veľkej noci sa naživo stretneme už snáď aj s vami :)

        • Prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého stupňa
          • Prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého stupňa

          • Vážení rodičia žiakov prvého stupňa,

            oznamujeme vám, že po prerokovaní so zriaďovateľom školy a vzhľadom k zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii v meste od pondelka 22.3.2021 začne prezenčné vyučovanie všetkých žiakov prvého stupňa. Pri nástupe do školy je potrebné preukázať sa negatívnym testom jedného zo zákonných zástupcov a odovzdať čestné vyhlásenie. Vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu a v popoludňajšom čase bude zabezpečený ŠKD pre prihlásených žiakov. Obedy, ktoré sú pre všetkých žiakov naďalej bezplatné, budú vydávané podľa harmonogramu v školskej jedálni.

            Tešíme sa na vás, prvostupniari :)

        • Psychologického poradenstvo
          • Psychologického poradenstvo

          • Milí rodičia, milí žiaci,

             

            Nakoľko je covidová situácia v našom regióne naďalej nepriaznivá, a pre mnohých vyčerpávajúca, či frustrujúca, chcela by som Vám ponúknuť možnosť rozhovoru /psychologického poradenstva o tom, čo prežívate, čo potrebujete,  ako toto obdobie zvládnuť čo najviac v pohode,prípadne ako si doma lepšie porozumieť s vašimi deťmi/rodičmi. Samozrejme, som tu pre Vás aj pri iných problémoch, na ktoré sa môžeme pokúsiť hľadať spoločne riešenie.

            Prajem Vám veľa vnútornej pohody  a zdravia. V prípade záujmu sa môžete na mňa kedykoľvek obrátiť prostredníctvom mailu: jitkasvk@mail.com.

             

            S pozdravom,

             

            Mgr. Jitka Kneslová, Vaša školská psychologička

        • Žiaci sa modlia ONLINE krížovú cestu
          • Žiaci sa modlia ONLINE krížovú cestu

          • Aj keď situácia nám nedovolí ako po minulé roky sa spoločne modliť krížovú cestu na chodbách našej školy, stretávame sa v ONLINE priestore. Žiaci prihlásení na náboženskú výchovu sa spoločne modlia krížovú cestu s pani učiteľkou Junasovou alebo sr. Katkou. Táto aktivita prebieha počas pôstneho obdobia a jej cieľom je pripomenúť si lásku Pána Ježiša k nám.

          • Možnosť úpravy vyučovania

          • Podľa Rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo: 2021/10079:2-A1810 s účinnosťou od 08.03. 2021 do 21.03.2021 bude zabezpečené prezenčné vyučovanie žiakov 1.-4. ročníka prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

            Žiadame zákonných zástupcov, aby záväzný záujem nahlásili riaditeľke školy mailom na skola@zsibzochare.edu.sk alebo svojmu triednemu učiteľovi najneskôr do piatku 5.3.2021 do 8.00 hod.

            Upozornenie: V prípade nástupu do školy budeme vyžadovať čestné vyhlásenie, ktoré je uvedené v prílohe.

        • Návrat do škôl - aktualizácia
          • Návrat do škôl - aktualizácia

          • Potešili sme sa predčasne. Situácia v našom meste sa nezlepšila, preto na základe rozhodnutia Krízového štábu zo dňa 05.02.2021 bude vyučovací proces v základných školách v Revúcej v týždni od 08.02.-12.02.2021 pokračovať tak ako doteraz - dištančnou formou. Školy sa teda neotvárajú.

            V týždni od 15.02.2021-19.02.2021 budú jarné prázdniny.

            Snáď po prázdninách už bude situácia priaznivejšia a my sa konečne uvidíme v škole.

        • Návrat do školy
          • Návrat do školy

          • Milí rodičia a prvostupniari, máme pre vás dobrú správu - od pondelka 8.2.2021 sa žiaci prvého stupňa môžu vrátiť do školy, podmienkou je negatívny test rodiča nie starší ako 7 dní. V Revúcej je niekoľko mobilných odberových miest, ktoré môžete využiť. Bližšie informácie vám poskytneme,keď ministerstvo školstva zverejní aktualizovaný manuál pre školy.

            Tešíme sa na návrat aspoň časti žiakov na prezenčné vyučovanie.